Saune su manji ugrijani prostori koji imaju veliko značenje za psiho-fizičko stanje čovjeka. Prvi su se puta pojavile u Grčkom i Rimskom Carstvu kada su postojale u obliku parnih kupelji. Redoviti odlazak u saunu pozitivno utječe na zdravlje preventirajući različite vrste oboljenja, ali djeluje pozitivno i na stanje duha. Pomaže u opuštanju i reduciranju stresa te otklanjaju napetosti u mišićima.

Prema standardnoj podjeli postoje dvije osnovne vrste sauna, finska/suha i turska/vlažna, no postoje i podvrste.

PROIZVODI

Finska sauna

Finska, odnosno suha sauna, postiže oko 10-15% vlažnosti polijevanjem zagrijanog kamena smještenima u peći saune. Kao i svaka vrsta saune dolazi s preporukama kojih se treba pridržavati što se tiče dopuštenog boravka posjetitelja. Temperature se kreću od 70-100 °C. Idealna je za znojenje i izbacivanje toksina.
PROIZVODI

Infracrvena sauna

Ovdje se zagrijavanje vrši pomoću dugih infracrvenih zraka koje prodiru do 1 cm u kožu i potkožno tkivo, a zatim prenosi toplinu putem krvotoka u dublje tkivo prodirući čak do 5 cm. Temperatura se kreće u rasponu od 45-60°C. Količina i intenzitet znojenja su do tri puta veći nego u finskoj sauni.
PROIZVODI

Bio aroma sauna

Bio sauna spada u pod-kategoriju finskih vrsta sauna. Može se reći da je ovo blaža verzija finske saune za koju su karakteristične nešto niže temperature, od 45-65°C te 40-65% vlažnosti. Također je omogućeno puštanje pare u kombinaciji s eteričnim uljima prema vlastitim preferencijama.